tisdag 14 juli 2009

Superettan:Ekenberg sänkte Åtvidaberg

Fotboll, Superettan, Mjällby - Åtvidaberg

FOTO:Bildbyrån

Ekenberg gjorde fyra mål, när Mjällby körde över Åtvidaberg i andra halvleken.

Åtvidaberg tvingades till en del ändringar i startelvan inför dagens match mot serieledande Mjällby. Daniel Hallingström var avstängd och Bruno Marinho missade matchen på grund av skadan. Christoffer Karlsson var tillbaka på mitten efter sin avstängning. Åtvidaberg skapade matchens första farlighet i den 3:e minuten, då Haris Radetinac hittade Viktor Prodell som sköt strax utanför.

Efter åtta minuters spel fick Anton Tinnerholm bytas ut. Tinnerhom hamnade i en närkamp och ramlade. Armbågen gick ur led, och Tinnerholm fördes till sjukhus under den första halvleken. Enligt rapporterna handlar det om en armbågsfraktur. Tinnerholm blev sövd på plats innan han fördes till sjukhus. 
I den 12:e minuten tog hemmalaget ledningen. Ett fint anfall där Johan Svensson slog ett mycket bra inlägg. Åtvidabergs backlinje tappade markering på två MAIF-spelare. Markus Ekenberg kunde helt omarkerad placera in bollen bakom Henrik Gustavsson.
Hemmalaget var det bättre laget under den första kvarten. Åtvidaberg hade problem att få tag på bollarna på mitten. Åtvidaberg började dock lyfta upp spelet efter en kvart, och började vinna bollarna på mitten. I och med det blev anfallsspelet bättre. I den 19:e minuten hittade Amir Suljic till Radetinac som vek inåt och sköt men rakt på Asper.
Hemmalaget blev klart störta av Åtvidaberg press på mitten, och hade svårt att bygga upp några farliga anfall. I den 25:e minuten var Åtvidaberg nära en kvittering. Jesper Arvidsson tog sig ända in i straffområdet, men avslutade med fel fot (högern). Skottet blev inte så dumt, och gick strax utanför.

 

LÄS MER

Tour de France:Tredje seger för Cavendish

Mark Cavendish verkar oslagbar i spurterna just nu. Britten slog Thor Hushovd och tog därmed inte bara sin tredje etappseger men också viktiga poäng i kampen om den gröna poängtröjan när Tour de Frances tionde etapp avgjordes i Issoudun.

Arrangerande ASO hade på förhand bestämt att radiokommunikation mellan servicebilar och cyklister på tisdagens etapp skulle vara förbjuden. Det var ett försök att få till mindre styrd och förutsägbar cykelåkning, men resultatet blev det motsatta.

Läs mer

Allsvenskan: Adam Johansson borta länge?

Fotboll, allsvenskan, IFK Göteborg - Malmö FF

FOTO:Bildbyrån

Adam Johansson blir borta ett längre period. I matchen mot AIK fick Johanson en smäll i närkamp med AIK-s Martin Mutumba. Det såg allvarligt ut, men ingen trodde att det var så allvarligt.
Enligt läkarna så är korsbandet av och Johansson kommer att opereras i Augusti. Troligen kommer han att vara borta i sex månader.

Formel 1: Kimi Räikkönen slutar

Motor, F1

Idag kom det uppgifter i finskmedia att Kimi Räikkönen kommer att sluta som F1-förare. Jag skrev förra veckan att Räikkönen skulle få 280 miljoner kronor för att lämna Ferrari. Ersättare väntas blir Alonso. Alonso har dock dementerat uppgifterna att han kommer att köra för Ferrari nästa år.

Enligt Gazatta dello Sports har Alonso redan skrivit på för fem år med Ferrari. Räikkönen slutar och kommer att satsa på Rally. 

Allsvenskan: ÖIS fortfarande utan seger

ÖIS är fortfarande utan seger efter att ha tappat en 2-0 ledning hemma mot Gefle sedan Amadou Jawo kvitterat sent i den 87:e minuten.
ÖIS var det sämre laget och var under riktigt hård press under andra halvlek.
3 poäng på 13 matcher. Vad sker just nu i ÖIS-lägret?

Det var 3230 åskådare som kom till Gamla Ullevi för att se ÖIS försöka ta tre poäng mot gästande Gefle. ÖIS som var utan Marcus Allbäck i dagens match kom från överkörningen förra veckan på Borås arena med en helt ny mentalitet. Och det märktes direkt från start.
Första halvlek
ÖIS anföll mot det målet som var framför lagets trogna supporterklack. Redan efter tre minuter small det direkt.
På vänsterkanten väggspelade Markus Anderberg med Álvaro Santos. När Anderberg fick tillbaka bollen gjorde han en felbedömning och touchade den lätt framför sig. Men när Gefle-spelarna stannade upp så snappade han tillbaka bollen och begav sig in i straffområdet och rundade Omar Jawo och med en fräck yttersida serverade han Björn Anklev som stötte upp bollen i krysset. 1-0.

 

Läs mer

Allsvenskan: ÖSK bärgade andra bortasegern

Roni Porokaras distinkta avslut på Mattias Thylanders(!) passning visade sig bli matchens enda mål när ÖSK slog Trelleborg i en seg, grinig och inte speciellt välspelad tillställning på Vångavallen.

ÖSK gjorde resan ned till Skåne redan under söndagen och kom väl förberedda till mötet med ett av allsvenskans allra starkaste hemmalag; Trelleborg. Sixten och Rille valde att starta med samma lag som senast mot AIK vilket bland annat betydde en ny startchans för 18-årige Marcus Astvald på högeryttern.
Trelleborg började klart bäst i matchen och ÖSK hade svårt att få grepp om spelet. TFF fick ägna sig åt det man helst vill, och är väldigt bra på, snabba omställningar. Även om de där hundraprocentliga chanserna uteblev för hemmalaget inledningsvis såg det småfarligt ut mest hela tiden. Efter tjugo minuters TFF-övertag arbetade sig ÖSK allt mer in i matchen och Marcus Astvald drog på en vänsterkanon som tvingade Viktor Noring till en kvalificerad enhandsräddning. Strax därefter kom ÖSK:s, kanske inte helt förtjänta, ledningsmål. Mattias Thylander passade fel på egen planhalva, hårt pressad av Astvald, och Roni Porokara mötte "Thylles" passning direkt. En liten touch på en hemmaförsvarare ställde Noring helt och det andra målet denna säsong för vårt finska yrväder var ett faktum.

Läs mer

Allsvenskan: Seger för AIK

AIK besegrade på måndagskvällen IFK Göteborg hemma på Råsunda med 1-0. En mycket skön seger för alla AIK-anhängare, speciellt med tanke på den oerhörda dramatik som matchen bjöd på. Ett mål för AIK, en straff för IFK Göteborg och två röda kort för AIK var några av ingredienserna som det bjöds på i Solna ikväll.

AIK:s första hemmamatch efter uppehållet spelades på måndagen mot IFK Göteborg på Råsunda. Innan match sken solen ikapp med många glada AIK:are som samlats på krogarna kring Råsunda för att se till att AIK hakade på i guldstriden. Inte många med lojaliteten i Solna skulle bli missnöjda.

 

Läs mer