onsdag 12 oktober 2011

Glädje

Det är onsdag idag. Det är dagen efter Sveriges bragdartade insats mot Holland. Jag tror fortfarande inte att det är sant. Jag satt igår på jobbet, när matchen drog igång. Jag kan säga att det inte blev så mycket gjort. Jag var mer vid tv:n än vid mitt skrivbord.

Inför den här matchen var det inte många som trodde att Sverige skulle slå Holland. Jag tror knappast att Erik Hamrén trodde på det heller. Kim Källströms underbara frispark fick mig och många andra säkert att börja tro på mirakel. Sverige spelade som Sverige brukade spela under Tommy Söderbergs tid. Alla kämpade för varandra. Erik Hamrén och spelarna har lärt sig sin läxa efter förlusten på bortaplan. Sverige är inte lika bra som Holland och Spanien och kan inte spela ett offensivt spel mot dessa lag. Igår satt istället försvarsspelet. Det som har under många år varit så framgångsrikt, fungerade återigen igår.

Klas Jan Huntelaar kvitterade för Holland, efter att Marin Olsson halkat. Då kändes det som att det hala skulle gå åt helvete. Efter målet tog Holland över matchen. Hade mycket bollinnehav. Spelarna sprang och jagade boll utan att få tag på den. Det hela kändes inte bra i halvtid.

Det kändes ännu sämre när Kyt gav Holland ledningen fem minuter in i den andra halvleken. Då satt jag på tåget hem och lyssnade på Lasse Granqvist och Sveriges Radio. Tre minuter senare skrek jag på tåget och folk runt om mig började titta som om jag var galen. Sverige kvitterade på straff. Jag sket i folket på tåget. Mitt hopp tändes på nytt.

När sedan Ola Toivonen slog in 3-2 började dansa på tåget och JAG HADE GOD LUST ATT KYSSA damen som satt mitt emot mig.  Glädje var enorm, men direkt efter fattade jag att det var för långt tid att spela, för att man skulle kunna vara riktigt glad. Att följa matchen via radio är hämskt. Under tiden mot Åtvidaberg gick klockan sakta och när jag var halvvägs hem blåste domaren av matchen.

Jag blev glad och det tunga vintern som kommer blev direkt mycket kortare. Nu kommer man att kunna skita i att det är kallt, grått och jävligt. Sverige spelar EM och då är allt så mycket lättare.

Tyvärr gick det inte lika bra för Bosnien. Laget gjorde en strålande insats mot Frankrike på bortaplan. Edin Dzeko gav Bosnien ledningen i den första halvleken. Efter det pressade Frankrike och skapade chans på chans. Bosnien stod emot, fram till 78:e minuten, då Nasri föll utanför straffområdet och domaren blåste för straff. 1-1 blev det och nu får man hoppas att Bosnien fixar biljetten via Play Off.