måndag 29 juni 2009

Söderling utslagen

 

Tennis, Wimbledon

Foto:Bildbyrån

 

Tredje set

Federer tog enkelt första gamet, och Söderling hade problem i det egna serven, där Federer hade 15-30, men Söderling kom tillbaka och kvitterade. Federer tog även den tredje gamet enkelt. Robin kvitterade fram till 2-2 efter bra servandet. Båda spelare fortsatte att serva otroligt bra. Federer vann den femte gamet blankt. Söderling lyckades sedan kvittera efter vissa bekymmer. Federer fortsatte att serva bra, och Söderling var utan chans i Federers serv. Det ska dock sägas att även Söderling servade mycket bra i den tredje setet, och Federer vann inte många bollar i svenskens serv. Den åttonde gamet vann Söderling blankt, och kvitterade fram till 4-4. I den nionde gamet öppnade Söderling mycket bra, och tog ledningen med 0-30. Federer gick fram till 30-30, men Söderling skaffade sig två breakbollar, men missade dem. Federer serv i det gamet var inte bra, men lyckades till slut hålla sin serv. Trots det tog Söderling den tredje setet till ett nytt Tiebreak.

Federer tog ledningen, men Söderling vände till 2-1. Federer kvitterade, och Söderling tog ledningen i Federers serv. Det följde han upp med att missa en enkel boll, och det var 3-3. Söderling lyckades dock hålla sin andra serv, och tog ledningen med 4-3. Federer dundrade in sin första serv, och kvitterade. Söderling skaffade sig bra läge när han i Federers serv tog ledningen fram till 5-4. Federer plockade fram sedan ett grymt slag och kvitterade fram till 5-5, trots att det såg ut som att poängen var förlorat. Sedan missade Söderling, och Federer fick matchboll. Federer slog in sin första serv och Söderling missade returen. Där med var matchen över, och Söderling blev utslagen. 

Andra set

Även den andra setet var mycket jämn, där båda spelarna servade otroligt bra. Söderling var illa ute i den sjunde gemet i andra setet där han hamnade i underläge 0-30. Då plockade han fram ett par riktigt bra servar, och vann gamet. Andra setet gick till tiebreak. Söderling inledde med att vinna sin serv, och var nära att ta andra poäng, men Federer spelade mycket bra och vann två raka. Söderling i sin tur kvitterade till 2-2, och tog även ledningen med 3-2. Federer kvitterade med ett ace till 3-3. Federer tog sedan ledningen med 4-3, efter en bra första serv. Söderling missade sin första serv. och Federer tog hem poängen fram till 5-3. Efter en långt duell reducerade Söderling fram till 4-5. Federer missade sedan och det var kvitterat 5-5. Efter det så fick Federer på en bra serv, och Söderling missade returen 6-5 till Federer. Söderling missade sin första serv, och var nära att missa även den andra. I duellen sen slog Söderling ut bollen, och setet gick där med till Federer.

Första set

Robin Söderling förlorade första setet till Federer. Första setet var en jämn historia, och Federer var den som bröt Söderlings serv i den 9:e gamet. Söderling spelade riktigt bra i den första setet och servade riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar