lördag 6 juni 2009

Sverige föll mot Danmark

Fotboll, VM-kval, Sverige - Danmark

Sverige föll på hemmaplan mot Danmark, och nu är VM nästan borta. Om Sverige ska nå dit gäller seger i alla matcher. Dagens match är en av lagets sämsta på länge. Sverige öppnade dagens match bra. I den 12:a minuten fick Sverige en straff, och den missades av Kim Källström. Sverige skapade lite framåt, och hade en hel del problem i försvarsspelet. I den 22:a minuten bjöd Mikael Nilsson Danmark på 1-0. En boll kom in i straffområdet, och Nilsson rensade bollen rakt på Thomas Kahlenberg som rullade in bollen i mål. I den andra halvleken hade Henrik Larsson ett jätte läge att kvittera, men han missade målet från 2-meters håll. Även Zlatan Ibrahimovic hade ett bra läge, men han sköt utanför. Två mål på fem matcher är för dåligt.