onsdag 22 juli 2009

Champions L: Kalmar lyckades nästan

Fotboll, Champions League, Kalmar - Debrecen

Kalmar började matchen mycket bra, och jagade ett ledningsmål från början. Redan i inledningen spelade Rasmus Elm bollen till Tobias Eriksson som sedan slog en farlig boll in centralt i straffområdet men ingen Kalmar-spelare nådde bollen. I den 11:e minuten nådde en lång boll till Daniel Sobralesse som sköt, men rakt på målvakten.

Mitt i Kalmars press tog gästerna lednigen. Kalmars försvarare hamnade på efterkälke och Jósef Varga kom igenom. Varga sköt via Petter Wastå och in i mål.

I den 18:e minuten var det nära kvittering, då Rasmus Elm sköt en frispark som träffade klockrent i ribban. Minuten senare hittade Rasmus Elm till brodern David, som nickskarvade in kvitteringen.

I den 32:a minuten tog Kalmar ledningen genom Daniel Medes. Sobralense spelade in bollen i straffområdet. Rasmus Elm touchade bollen vidare till Mendes som sköt in 2-1.

Med tre minuter kvar av den första halvleken, var Mendes på väg igenom. Han revs ned av målvakten Poleksic. Solklar straff, men domaren valde av någon anledning att inte blåsa för straff.

Kalmar var klart det bättre laget i den första halvleken. Gästerna skapade bortsett från målet ingenting frampåt.

Kalmar inledde bäst även i den andra halvleken. Tobias Eriksson och Daniel Sobralense hade varsin chans i inledningen, men båda två missade.

Kalmars offensiv kom av sig lite i mitten av den andra halvleken. Debrecan backade hem med hela, laget och satsade bara på kontringar. Kalmars försvar hade dock bra kontroll på dessa.

I den 70:e minuten kom inhopparen Ricardo Santos igenom, och drogs ner. Den här gången kunde domaren inget annat än att blåsa för straff. Rasmus Elm satte den efterföljande straffen i mål.

Efter 3-1 målet blev spel mot ett mål. Kalmar pressade på, medan gästerna slog ifrån sig nästan hela tiden.

Med fem minuter kvar av matchen fick gästerna Petru utvisad, efter att han drog på sin sin andra gula kort för dagen.

Trots det övertaget hade Kalmar svårt att skapa klara chanser i slutet av matchen. Närmast mål var Ricardo Santos när han nickade strax utanför i den 91:a minuten. Sista fem minuter försökte Kalmar med att lyfta långa bollar mot straffområdet, men det blev aldrig riktigt nära.

Kalmar gjorde en mycket bra match, men lyckades inte hela vägen.