onsdag 15 juli 2009

Champions L: Snöplig förlust för Kalmar

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - Djurgården Inget jubel för Kalmar ikväll

Den första halvleken var jämn spelmässigt. Båda lagen hade nästan lika mycket boll. Kalmar valde att inte bara försvara sig utan, laget höll i bollen. Båda lagen skapade några farliga lägen i den första havleken. I den 24:e minuten var Dudu nära att nicka in ettan, men Wastå räddade.

Kalmar skapade ett par fina lägen, men det blev inga mål i den första halvleken.

I den andra halvleken tog Kalmar över spelet i inledningen av den andra halvleken. Hemmalaget var lite tagna på sängen, och Kalmar skapade ett par farliga lägen som dessvärre inte resulterade.

I den 72 min kom Rasmus Elm till skottläge. Han fick på en bra skott, som tvingade målvakten till en kvalificerad räddning.

Direkt efter det vände hemmalaget spelet, och Kalmars försvarare hängde inte med i det läget. Man tappade markeringen, och Varga slog in bollen i mål. Det hela borde inte ha hänt då en Dabracan spelare Leandro var i offsideläget, när bollen kom till honom på högerkanten.

Med nio minuter kvar fick Kalmar en frispark. Rasmus Elm drog på ett jätte skott från 30-35 meter. Skottet gick lite för rakt på målvakten, som räddade bollen till en resultatlös hörna.

Med fem minuter kvar av matchen ökade hemmalaget på till 2-0. Kiss fick på en drömträff strax utanför straffområdet, och Wastå var chanslös på det skottet.

Inbytte Dauda fick ett jätte läge att reducera, men målvakten kom bra ut och räddade hans skott.

Kalmar måste nu göra tre mål i returen nästa vecka för att gå vidare.