söndag 12 juli 2009

Helsingborg satte stopp för Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, Helsingborg - Elfsborg

Helsingborg satte stopp för Elfsborgs svit utan förlorade matcher. Idag vann HIF en mycket underhållande match på Olympia. Hemmalaget inledde matchen bra, och tog ledningen i den 12:e minuten.

Christoffer Andersson slog hörnan kort mot René Makondele som spelade tillbaka till vänster i straffområdet där förstnämnde sköt ett lågt skott som gick via Martin Ericsson och in lågt till höger om Covic.

Det var även halvlekens ända match, en halvlek som Helsingborg var klart bättre laget i.

Tre minuter in i den andra ökade Rasmus Jönsson på till 2-0. Henrik Larsson vann fram bollen till Jönsson på offensiv planhalva där ynglingen drev fram med bollen mot den högra delen av straffområdet innan han lobbade den otroligt snyggt och kyligt över en chanslös Covic . Efter det tog Elfsborg över, och för första gången i matchen började man spela på det sättet som laget gjort tidigare.

I den 52:a minuten reducerade Emir Bajrami, och gav Boråslaget nytt hopp om en poäng. Bajrami höll sig fram och nickade in ett vänsterinlägg från Danielsson.

Elva minuter senare kvitterade samme Bajrami för Elfsborg. Bajrami väggspelade sig fram till vänster i straffområdet och sköt från snäv vinkel mot målet där Hansson lite överrumplad fick bollen på sig och in i målet. Det var en målvaktstavla av Hansson.

Det här var dock HIF-s och framförallt Rasmus Jönssons match. I den 70:e minuten avgjorde han matchen. Ett vänsterinlägg nådde fram till Jönsson som lobbade på nytt bollen över målvakten.

Helsingborg gick upp på en tredje plats i en haltande tabell och har nu 25 poäng - två poäng bakom tabelltvåan Elfsborg som ger IFK Göteborg ett gyllene läge att rycka lite i toppen imorgon då man möter AIK borta på Råsunda.