torsdag 2 juli 2009

Ny seger för U21

100_6650

Åtvidabergs U21-lag tog andra raka segern den här veckan. I tisdags besegrades IFK Norrköping, och ikväll besegrade man Gefle i toppmötet på Kopparvallen. Segersiffrorna skrev till 5-0 till hemmalaget killar. Redan för första början tog hemmalaget tag i matchen. Precis som i tisdags fick startelva förstärkningar från A-laget. Daniel Lundqvist inledde målskyttet i den 15:e minuten, efter mycket fint förarbete av Oscar Möller. Åtvidabergs försvarsspel var mycket bra under hela matchen, och motståndarna tilläts inte skapa speciellt mycket. I första halvleken skapade Gefle knappt något framåt. För ÅFF-s egen del så fungerade spelet bra. Haris Radetinac, Daniel Swärdh och Daniel Lundqvist skapade en del chanser framåt, och det var framförallt Swärdh som var närmast ett mål. Efter ett par bra lägen, satte Swärdh 2-0 men fyra minuter kvar av den första halvleken. Innan halvleken var över hann Christoffer Karlsson med att skruva vackert in trean. Karlsson var för övrigt felfri på mitten, och man kan inte utan att imponeras av den spelaren. Det spelar ingen roll om det A-lags match, U21-match, eller vilken match som helst. Den killen ger 110% i varje duell.
Båda lagen gjorde en del byten inför den andra halvleken. Bland annat kom Dejan Doclic (testspelaren) in och det första han gjorde i den andra halvleken var mål. Oscar Möller kom runt på kanten, och spelade in bollen i straffområdet och där dök Doclic upp och slog in 4-0. Antonio Roveroni Neto som också är på provspel gjorde ganska blek insats. Brassen visade vid några tillfällen att han har bra teknik, men mer än så blev det inte den här gången.
Andra halvleken var i stort en transport sträcka. Doclic gjorde ett bra inhopp och skapade oreda i bortaförsvaret. Hemmalaget hade bra kontroll på matchen, och Gefle skapade inte många farligheter. Med fem minuter kvar av matchen fick Åtvid en straff. Lagets målvakt Bill Halvorsen fick förtroende och han gjorde ingen besviken. Den efterföljande straffen satt säker i mål. Åtvidaberg lyckades med att göra fem mål, på ett lag som har inför dagens match släppt in bara tio mål.
Andreas Thomsson berömde killarna efter matchen, och var i övrigt mycket nöjd med vad laget presterade.