lördag 25 juli 2009

Spurs ordnade oavgjort mot Barças reserver

Fyra nere, fem kvar.

Under fredag eftermiddag meddelade Tottenham att den 19-årige egna produkten Jake Livermore hade skrivit på ett nytt kontrakt. Några timmar senare räddade samme kille Spurs heder mot Barcelona med en lika sen som tjusig kvittering.
Men det började långt ifrån bra. Spurs saknade många spelare och Harry Redknapp visade uppenbar respekt för motståndet genom att ställa upp ett försiktigt 4-1-4-1-elände. Barcelona vilade i stort sett alla stjärnor och kanske säger Pep Guardiolas outfit något om hur allvarligt de tog på mötet. Trots det var det spanjorerna som tidigt tog kontroll över händelserna och första halvlek handlade i stort sett om spel mot ett mål. Efter att ha hotat några gånger kom utdelningen med halvtimmen spelad. Toure visade både kraft och teknik vid en löpning in i boxen, Huddlestone svarade med en bra brytning men först till bollen kom Bojan som enkelt kunde placera in ledningsmålet. Bara fem minuter senare hade Barcelona en ny boll i nät, som dock felaktigt vinkades bort för offside. Spurs enda riktiga farlighet kom då Palacios stack en fin djupledsboll till Modric in i boxen, men kroatens avslut gick olyckligtvis via ribban och ut.
I halvtidsvilan bytte Barca ut h-e-l-a laget (in kom bland andra dos Santos yngre bror) medan Spurs nöjde sig med fyra byten. Andra halvlek bjöd på betydligt bättre takter från hemmalaget (nåja) – om det sedan var Spurs förtjänst eller om det var motståndet som blivit sämre kan man alltid diskutera. Men bortsett från ett tungt Huddlestoneavslut som styrdes undan av en försvarare fanns det inte många målchanser att prata om. Allt eftersom började Redknapp stoppa in ungtuppar i laget och mot slutet av matchen hade Spurs mittfält en snittålder på hela 19 år. Och efter bara några minuter på planen skulle en av de unga alltså bli hjälte. I samband med en hörna hamnade bollen hos Assou-Ekotto som fick till ett mycket bra inlägg, och mellan Barcabackarna kastade sig den kraftfulle Livermore och räddade dagen genom en perfekt träff med huvudet.

 

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar