måndag 27 juli 2009

Superettan: Åtvidaberg upp på en andra plats

Åtvidaberg spelade tidigare idag hemma mot Trollhättan. Daniel Wiklund valde att börja matchen med Daniel Lundqvist istället för Haris Radetinac. Det var Åtvidaberg som dominerade första kvarten. I den 15:e minuten  fick hemmalaget en hörna. Kristian Bergström slog hörna, och Daniel Haligström nickade in ledningsmålet. Direkt efter målet tog Åtvidaberg över spelet och skapade tre fyra riktigt bra chanser. 
I den 17:e minuten sköt Bergström, och målvakten tappade, men hann ta bollen innan Viktor Prodell.
I anfallet efter fick Prodell och hemmalaget nästa chans. Prodell tog med sig bollen och sköt, men skottet gick rakt på målvakten.
I den 24:e minuten kvitterade Trollhättan. Patrik Efiksson slog en lång boll, som Åtvidabergs mittback Johan Niklasson missbedömde. Bollen gick över Niklason och friställde Ali Mohammadian, som rundade Henrik Gustavson och rullade in kvitteringen.
Två minuter senare tappade Daniel Lundqvist bollen på offensiv planhalva. Det utnyttjade Trollhättan på bästa tänkbara sätt. En lång boll nådde fram till Bilgin Aliosman. Alberis da Silva i hemmaförsvaret halkade. Aliosman tog sig in i straffområdet och frispelade Eteus som fick bollen förbi Gustavsson och in i mål via stolpen. 
Efter backade Trollhättan hem medan Åtvidaberg hade stora problem att skapa några farliga målchanser. Det blev alldeles för lite fart i hemmaspelet och Trollhättan kunde ganska enkelt försvara sig.
I den andra halvleken var det mer eller mindre spel mot ett mål. Trollhättans.

Åtvidaberg startade den stora jakten på en kvittering i första hand. I den 52:e minuten kom Pontus Karlsson runt på kanten och slog ett inlägg. Viktor Prodell avslutade med ett skott som gick utanför.  
Tre minuter senare fick hemmalaget en ny chans. Den här gången var det Daniel Hallingström som slog ett inlägg. Bollen gick till Pontus Karlsson som avslutade med ett direktskott, men Tobias Wennergren räddade.

Åtvidaberg skapade chans på chans och frågan som alla ställde sig hur länge skulle Trollhättan orka stå emot.

I den 57:e minuten nickade Bruno Marinho ett inlägg från Hallingström utanför.

Sju minuter senare slog Jesper Arvidsson ett inlägg som nådde fram till Oscar Möller. Möller nickades ner bollen till Bruno som sköl, men återigen stod Wennergren i vägen.

Trollhättan skapade inte mycket framåt i den andra halvleken. I den 67:e minuten hade man ett anfall som ledde fram till att Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson blev skadad. Hela Kopparvallen höll andan när Gustavsson låg ner. Det tog tre minuter innan målvakten var uppe på benen igen.

I den 72:a minuten fick Möller ett jätte läge, men hans skott räddade Wennergren till en hörna. Bergström slog hörnan, som Trollhättan försvaret fick bort. Åtvidaberg behöll trycket och bollen gick ut till höger. Haris Radetinac slog ett inlägg, som tog på handen på en försvarare. Huvuddomaren pekade mot hörna, men den assisterade vinkade från sin sida. Då ändrade sig huvuddomaren, och pekade mot straffpunkten. Trollhättans spelare protesterade. Då gick huvuddomaren ut till den assisterande. Efter snack dessa två emellan, ändrade sig huvuddomaren och gav Åtvidaberg “bara” frispark.

Straffen var solkklar då Trollhättan  spelare var klart innanför straffområdet när bollen träffade handen.
Det hela ledde fram till en ny hörna för Åtvidaberg. Bergström slog hörnan mot bortre stolpen. Jesper Arvidsson nådde högst och nickade in kvitteringen. 

Efter det jagade Åtvidaberg ett segermål. Trollhättan var dock nära att komma igenom, men Åtvidabergs försvaret lyckades hålla tätt.

Med fem minuter kvar kom Kristian Bergström runt på vänsterkanten, och slog ett lågt inlägg. Trollhättans Marcus Dahlin slog in bollen i det egna målet.

Resten av matchen blev en nervös historia. Det väntade hela fem minuters stopptid, men Trollhättan var aldrig nära en kvittering.

I och med seger gick Åtvidaberg upp på en andra plats. Nästa match för Åtvidaberg är redan på torsdag då laget möter Syrianska på bortaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar