tisdag 21 juli 2009

Tour de France: Astarloza vann dagens etapp

Mikel Astarloza (Euskaltel) tog sin första vinst i karriären när han attackerade från en utbrytargrupp med 2 kilometer kvar av tisdagens bergsetapp. I topp-5 skedde inga förändringar, trots intensiva attacker. Jens Voigt (Saxo Bank) kraschade svårt i en utförskörning och behandlas på sjukhus.

Den 159 kilometer långa etappen mellan Martigny och Bourg-Saint-Maurice bestod i sin helhet av klättring och utförskörning över två berg i Alperna. En grupp med fyra cyklister, däribland Franco Pellizotti (Liquigas) som tog dagens båda bergspris, körde först över toppen på det andra och jagade mot mål med ett försprång till huvudfältet på nästan två minuter.

Vid foten av utförskörningen höll kvartetten på att bli upphunnen av cyklister som tidigare varit i utbrytning och med två kilometer kvar attackerade då Mikel Astarloza i Euskaltel som var orolig för de spurtstarka som höll på att hinna i kapp dem. Av de tre återstående i tätkvartetten var det ingen som efter en lång dag i bergen - sammanlagt nästan fem mils klättring - hade ben att svara och Astarloza kunde sträcka händerna i skyn över den första vinsten i karriären. 29-åringen har sedan tidigare en lagtempovinst i Castilla y Leon som enda merit.

 

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar