tisdag 4 augusti 2009

Fenerbahce cupmästare

Fenerbahce gick ut på plan med parollen att ta revansch mot Besiktas för fjolårets förlust i cupfinalen, och det fick man. Fenerbahce vann en spelmässigt jämn match fast där det var Fenerbahce som skapade flest farliga målchanser. Spelgeniet och lagkaptenen Alex de Souza blev stor matchhjälte med sina två mål i slutet av matchen, trots att han större delen av matchen inte var lika dominant som vi är vana vid. Men han dyker som vanligt upp när laget behöver honom som mest.
Annars var det Besiktas som inledde matchen bäst och hade kontroll över matchen de första 15-20 minuterna som började i ett raskt tempo men halvfarliga chanser åt båda håll. Fenerbahce hade inledningsvis svårt att organisera sig i försvaret samt i mittfältet vilket underlättade det för Besiktas. Men ju med matchen fortskred desto bättre fotboll började Fenerbahce spela och man hade vid ett flertal tillfällen kunnat ta ledningen genom Alex, Santos eller Güiza. Rüstü i Besiktasmålet storspelade.
Trots det jämna spelet hade Besiktas svårt att skapa chanser, dock hade man ett ypperligt tillfälle att ta ledningen med Yusufs nick träffade stolpen. Annars var det tamt framåt för Besiktas medan Fenerbahce hade ett flertal frilägen.

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar