lördag 29 augusti 2009

Malmö besegrade Färjestad

Färjestad förlorade matchen om femteplatsen i Nordic Trophy mot Malmö. Trots ett massivt spelövertag och hela 49-23 i skott blev det förlust med 1-3 (0-2, 1-0, 0-1).
Malmömålvakten Jani Hurme blev stor matchhjälte för Skånelaget som gjorde två av målen då egen spelare precis kommit in från utvisningsbåset.

Enligt rapporter så var den första perioden mellan FBK och MIF ganska öppen och publikvänlig. MIF drog på sig första utvisningen men FBK lyckades inte få till något riktigt farligt. När den utvisade MIF-spelaren Casselståhl kom in på isen igen fick han ett perfekt pass från Eriksson och fick friläge.
Malmöbacken väntade kallt ut Rahm i FBK-målet och släppte retligt pucken mellan benskydden på Rahm.
FBK tog över spelet men MIF var långt ifrån ofarliga i sina kontringsattacker. McDonnell fick fritt fram efter halva perioden men Hurme i MIF-målet höll tätt.
Ny MIF-utvisning fick FBK att tro på en kvittering. Istället kunde en hårt jobbande Olsson snappa åt sig pucken i mittzonen och gå till attack. Rahm räddade men backhandreturen från Alvarez hann han inte med på.
FBK:s Johansson fick sen fritt skottläge med dryga minuten kvar men skottet smet tätt över ribban.
Skotten var 15-10.
I den andra perioden ökade FBK trycket ett snäpp och det var långa stunder spel mot ett mål. I fjärde minuten fick vi se Lindström sänka MIF:s spelare Urbas med en stenhård men helt korrekt tackling. MIF spelarna blev griniga och det blev lite bråk. Domarna har också försäsong så helt fel spelare hamnade på utvisningsbänken.