fredag 18 september 2009

GAIS utklassade Gefle

Fotboll, Allsvenskan, GAIS - Gefle

GAIS besegrade igår Gefle på hemmaplan och tog där med tre viktiga poäng i bottenstriden. Wanderson Do Carmo blev stor matchvinnare med sina tre mål. Redan i den 4:e minuten slog Wanderson till och gav GAIS ledningen. Richard Spong låg bakom ett fint anfall när han passade ut bollen på högerkanten där Mattias Lindström fick två chanser att lägga in mot straffområdet där Wanderson omarkerad kunde styrskjuta in bollen till vänster om Mattias Hugosson.

Gefle skapade inte mycket i den första halvleken, och GAIS ledde rättvist i halvtid.

Två minuter in i den andra halvleken ökade Eyólfur Hédinsson på till 2-0 för GAIS. Hédinsson direktsköt ett högerinlägg till vänster i straffområdet med vänster yttersida och bollen letade sig in under Hugosson.

Efter en timme spel kom 3-0. Wanderson gick upp i delad skytteligaledning med IFK Göteborgs Tobias Hysén när han gjorde sitt tolfte mål för säsongen där han omarkerad inne i straffområdet sköt Erikssons låga högerinlägg otagbart till vänster om Hugosson.

Med fem minuter kvar av matchen gjorde Wanderson sitt tredje mål i matchen när han först snyggt lyfte bollen över Jawo på högerkanten efter Lycéns snäva passning och spelade bollen snett inåt bakåt till Eriksson som inte kom till riktigt men motlägget gick tillbaka till Wanderson som ur dålig vinkel fick in bollen i målet och gick därmed upp i ensam skytteligaledning.

Hemmalaget gjorde en utmärkt insats och gick upp på en elfte plats och säkrare mark medan Gefle ligger kvar på sin åttondeplats.