fredag 11 september 2009

Motorola släpper Google-Mobil

Motorla Dext, eller Cliq som den heter i amerikansk version, är mobiltillverkarens första med Googles operativsystem Android. Motorola nöjer sig dock inte med Androids eget gränssnitt utan har skapat ett eget gränssnitt, Motoblur, som är inriktat på sociala nätverk. På startskärmen samlas informationen från de nätverk och tjänster där man är inloggad och visas i olika widgets.
Enligt webbplatsen Engadget, som kunnat känna på telefonen som hastigast, upplevs den som betydligt snabbare än HTC:s och Samsungs Android-mobiler.
En av styrkorna hos Dext är det faktum att den har ett fysiskt tangentbord, något som annars bara finns hos HTC:s första Android-mobil G1.
Det gör att den blir relativt stor och har ungefär samma dimensioner som G1. Måtten är 114x58x15,6 millimeter och Dext väger 163 gram.
Telefonen har stöd för turbo-3G upp till 7,2 Mbit/s och givetvis finns även Wlan. Agps och rörelsesensor kan också läggas till listan över funktioner.
Skärmen är en pekskärm av det kapacitiva slaget med en upplösning på 320x480 bildpunkter. På baksidan sitter en 5-megapixelkamera med autofokus.
Enligt Motorola kommer operatören Orange att ha exklusiv rätt att sälja Dext i Storbritannien under hösten, men man säger inget om hur lång in i framtiden Oranges ensamrätt sträcker sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar