fredag 25 september 2009

ZTE in på svenska mobilmarknaden

Med en billig 3g-lur tar den kinesiska tillverkaren ZTE steget in på den svenska marknaden för mobiltelefoner.

ZTE har varit på väg in på den svenska markanden för mobiltelefoner under en tid och har i någon mån redan funnits med genom övervakningskameran MF58 som använder mobilnätet för att ta emot instruktioner samt strömma ljud och rörliga bilder till användaren.
Nu kommer man med den första vanliga mobilen till Sverige, F102. Det är en enkel 3G-mobil som operatören Tre fått ensamrätt på. Med kontantkort ska den kosta 495 kronor. Till en början kommer den bara att säljas av Mediamarkt, senare i år dyker den även upp i Tres egna butiker. F102 har en 2-megapixel kamera, bluetooth och plats för microSD-kort.
I ZTE:s framtidsplaner ingår samarbete med flera svenska operatörer och flera typer av produkter.


- Framöver så kommer vi att komma ut med usb-modem med olika operatörer och under första halvåret 2010 kommer ZTE-brandade telefoner, säger Lovina Zeya-Eriksson på ZTE.

Idag har man smartphones med Windows Mobile som operativsystem i sin produktportfölj. Under första kvartalet nästa år ska man släppa sin första Android-telefon på den globala marknaden och någon gång under första halvåret kan vi räkna med Android-mobiler från ZTE på den svenska marknaden, enligt Zeya-Eriksson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar