tisdag 13 oktober 2009

ÅFF kan vara allsvenskt innan man spelat

080831 Fotboll, Superettan:  Mjällby - Åtvidaberg: Daniel Hallingström, Haris Radetinac, Åtvidaberg, jubel
© Bildbyrån - 29362- Foto: Avdo Bilkanovic

På söndag kan ÅFF vara allsvenskt - redan innan man spelat. Matchen mot Vasalund ska tv-sändas och börjar först när övriga matcher är slutspelade. Nu agerar Svenska fotbollsförbundet.

- Vi tänker gå ut med ett mejl till samtliga lag och föreslå att hela omgången blir framflyttad, säger Elisabeth Aldéus på förbundet.

På söndag avgörs näst sista omgången av superettan. Efter Väsbys skrällseger mot Gif Sundsvall kan Åtvidaberg säkra allsvenskt avancemang om man vinner bortamatchen mot Vasalund.

Men faktum är att ÅFF kan vara i allsvenskan redan innan domaren blåst i pipan på Skytteholm.

Övriga matcher i omgången startar nämligen klockan 15.00 medan ÅFF-matchen tv-sänds och har sent blivit framflyttad till 16.45.

- Det finns inga regler att näst sista omgången ska vara gemensam. Det enda som gäller för vår del är sista omgången, sen är det upp till lagen i respektive serie att bestämma när matcherna ska spelas, säger Elisabeth Aldéus.

Men situationen har fått förbundet att agera.

- Vi tänker gå ut med ett mejl till samtliga lag för att få hela omgången framflyttad till 16.45. Men vi kan inte tvinga någon att flytta matchen.

Styr inte tv-bolagen, i det här fallet TV4 sport, lite väl mycket?

- Det är Sef (Svensk elitfotboll) som sköter det här och när det kommer önskemål från tv så lyssnar Sef av med klubbarna och oftast säger de ja.

Är detta en unik situation?

- Jag har inte varit med om något liknande under mina 30 år på förbundet, säger Elisabeth Aldéus.

Corren pratade med både ledare och spelare i ÅFF under tisdagen. De har inte ägnat särskilt mycket tid åt saken.

- Det är tv som styr och alla superettanklubbar vill ju ha pengarna, så är det. Sen kan jag tycka ur sportslig synvinkel att de två sista omgångarna ska vara samma tid, säger assisterande tränaren Andreas Thomsson.

Hur reagerar du på det hela?

- Det kan tyckas lite konstigt. Men vi lägger ingen energi på det.

Marcus Nyenger/Corren.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar