onsdag 14 oktober 2009

FM-radio på väg till iPhone"

Bristen på inbyggd FM-radio brukar lyftas fram som en av de största bristerna i iPhone och iPod Touch. Men enligt de senaste ryktena jobbar Apple på en lösning.

När den femte generationens iPod Nano lanserades för drygt en månad sedan var inbyggd FM-radio en av de stora nyheterna. Glädjande nog hade Apple även lagt in stöd för att pausa och spola i sändningarna, en funktion som visas upp i nedanstående filmklipp:

Nu avslöjar sajten 9to5Mac att Apple är i full färd med att ta fram en liknande radiolösning till iPhone och iPod Touch.
Inbyggd FM-mottagare finns redan i andra och tredje generationens iPod Touch samt iPhone 3GS, men i dagsläget används mottagaren endast i samband med Nike + iPod Sport Kit.
Det som gör att radioapplikationen dröjer sägs vara integrationen med den mobila versionen av iTunes Store. Apple vill nämligen att det ska bli möjligt att köpa de låtar man fastnat för utan att behöva gå omvägen via datorn.
En förutsättning för att kunna köpa de låtar man hör på radion är emellertid att radiostationen valt att tagga sin musik. Därför är det osannolikt att funktionen kommer fungera här i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar