måndag 19 oktober 2009

Häcken vände och vann mot Djurgården

Fotboll, Allsvenskan, Häcken - Djurgården

Superettan. Ordet blir allt verkligare för Djurgården, som förlorade med 1—2 borta mot Häcken på måndagen.
Gästerna hade halmstrået i sin hand, men lyckades inte greppa det.

Tre ribbträffar. En dömd straff som aldrig fick slås. Inte mycket går Djurgårdens väg just nu.

Allsvenskans jumbolag lyckades trots allt ta ledningen — men allt vände när bara kvarten återstod av matchen.

I den 74:e minuten kvitterade Häckens inhoppare Vinicius Lopes Souto när han vackert placerade bollen intill Pa Dembo Tourays vänstra stolpe.

Därefter lade Häcken in en extra växel mot ett alltmer desperat bortalag, och i den 78:e minuten nickade John Chibuike in 2—1 till hemmalaget.

Djurgården såg ut att vara på väg mot en välbehövd trepoängare. Gästerna, hårt drabbat av skador och avstängningar, saknade bland andra Johan Oremo, Daniel Sjölund, Jan Tauer, Sebastian Rajalakso och Markus Johannesson — men lyckades ändå komma in i matchen efter en trevande start.

Mycket tack vare Mattias Jonson. 35-åringen gjorde sin blott sjätte seriematch för säsongen, och klev av redan efter 43 minuter. Men dessförinnan lyckades han spela fram Hrvoje Milic till Djurgårdens ledningsmål i den 40:e minuten.