lördag 7 november 2009

Storspel av "Monstret" - räddade 34 skott

Jonas "Monstret" Gustavsson räddade 34 skott när hans Toronto bortaslog Carolina med 3-2 i NHL-ishockeyn natten till lördag.

Carolina, som inte vunnit på de elva senaste matcherna, hade tagit ledningen med 2-0 genom Brandon Sutter och Sergej Samsonov efter första perioden och såg ut att gå mot vinst i matchen mellan ligans två sämsta lag den här säsongen.image

Toronto spelade dock upp sig i andra perioden och efter mål av John Mitchell och Nikolaj Kulemin var det lika inför sista. Med drygt åtta minuter kvar av matchen satte Jason Blake trean för Toronto. Tack vare en rad matchavgörande räddningar från Jonas Gustavsson kunde Toronto ta hem sin andra seger på 14 spelade matcher.

- Vi börjar röra oss i rätt riktning, i kväll gjorde vi en bra insats. Gustavsson gjorde några nyckelräddningar vid rätt tillfällen som var matchavgörande, säger lagkamraten Blake på klubbens hemsida.

Även tränaren Ron Wilson berömde sitt lag.

- Att ligga under med 0-2 och som det har gått för oss i år... jag tycker att det visar stor beslutsamhet. Jag är stolt över killarna att de inte gav upp, säger Wilson.

Ledaren i Southeast Division, Washington Capitals, fortsätter att imponera. Laget besegrade utan större problem Florida med 4-1 och Nicklas Bäckström noterades för en assist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar