söndag 14 juni 2009

Linköpings FC – KIF Örebro 4-0

Fotboll, Damallsvenskan, Linköping - MalmöFoto:Bildbyrån

På ett soligt Folkungavallen tog LFC emot KIF Örebro. Första tio minuterna bjöd på ett jämt spel där båda lagen hade lika mycket boll. I den 10:e minuten bjöd bortalaget på ett fint anfall , där man kom runt på kanten och Sanna Valkonen avslutade, men Sofia Lundgren räddade i hemmamålet räddade.

Hemmalaget tog över matchen i mitten av den första halvleken. Det är ungefär samtidigt som man gjorde målet. I den 24:e minuten slog Maria Karlsson en hörna,som Faith Ikidi nickade via ribban, och målvakten in i mål.

Efter målet så var hemmalaget det bättre laget, och var det laget som förde matchen. I den 37:e minuten fick Kosovare Asliani ett friläge, men målvakten kom bra ut räddade.

Hemmalaget var klart det bättre laget i den andra halvleken. I den 49:e minuten bjöd hemmalaget på ett mycket fint anfall. Bollen kom till Maja Krantz på högerkanten. Krantx slog ett bra inlägg som Kosovare Aslani avslutade med att rulla bollen i mål.

Efter det var Örebro ett slaget lag, och man visade ingen vilja att komma in i matchen. I den 70:e minuten slog Landström en bra passnigs, som friställde Maria Karlsson som i sin tur placerade fint  3-0.

Matchen slutade 4-0 till hemmalaget, som gjorde mål i den 92:a minuten.

Fler kommentarer om matchen kommer under kvällen.