måndag 15 juni 2009

Confederations Cups

Fotboll, Confederations Cup, Sydafrika - IrakFoto:Bildbyrån

Matchen mellan Sydafrika och Irak slutade mållöst. Knappt 50 000 åskådare på Ellis Park i Johannesburg skapade en mäktig stämning. Hemmalaget var närmast ett mål. Katlego Mashego missade friläge och landsmannen Bernard Parker blev otursgubbe genom att stoppa en medspelares nick på mållinjen.

I den andra matchen vann Spanien över Nya Zeeland. Fernando Torres svarade äkta hattrick. Redan i den 6:e minuten gjorde anfallaren sitt första mål i matchen. Torres fick bollen utanför straffområdet, och med en bredsida smekte han in bollen i mål. I den 14:e minuten stötte han in 2-0, och tre minuter senare slog Capdevila ett inlägg, Torres nådde högst och nickade in sitt och Spaniens tredje mål i matchen.

Cesc Fabregas gjorde 4-0 innan halvleken var över, och i inledningen av den andra sköt David Villa slutresultatet. Spanien har nu 33 matcher utan förlust och kan i den här turneringen slå Brasiliens rekord på 35 matcher utan nederlag. Återstår att se om man lyckas med det.