söndag 23 augusti 2009

Säker seger för Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, Elfsborg - Örebro

Elfsborg rivstartade den första halvleken. I den 6:e minuten tog man ledningen. Stefan Ishizaki slog ett inlägg, som Daniel Moback helt omarkerad nickade in bakom Alvbåge. Örebro hängde inte med i hemmalagets tempo. I den 13:e minuten ökade Elfsborg på till 2-0. Efter en hörna nickade Daniel Nordmark tillbaka bollen in i straffområdet där James Keene dröjt sig kvar. Wowoah upphävede offsiden och engelsmannen kom fri mot Alvbåge och tryckte in bollen vid den vänstra stolproten.

Tre minuter senare reducerade Örebro på lagets första anfall. Roni Porokara slog in bollen bakom Elfsborgs backlinje, Martin Andersson lät bollen gå och verkade tro att Ante Covic skulle komma ut. Bakom ryggen på Andersson dök dock Marcus Astvald upp och placerade helt fri in reduceringen.

I den andra halvleken var spelet betydligt mer avvaktande, Elfsborg ville inte riskera sin ledning i jakten på ännu ett mål och Örebro vågade inte ge Elfsborg ytor att döda matchen i jakten på en kvittering. Allt eftersom halvleken led flyttade Örebro högre och högre upp, men var egentligen aldrig riktigt nära att ta poäng.