tisdag 4 oktober 2011

Apple släppte iPhone 4S


Den största nyheten i nya Iphone 4S är röstyrningstjänsten Siri, men det finns flera nyheter under skalet. Kameran är en av nyheterna. Den är på 8 megapixel och har en ny optik samt betydligt bättre ljusinsläpp för att klara bilder i mörker bättre. För filminspelning klarar den numera full HD och har bildstabilisering som gör att du får mindre skakiga filmer.
Processorn i Iphone 4S är Apples egen A5-processor som gör att telefonen ska vara upp till två gånger snabbare och enligt Apple så ska grafiken vara 7 gånger så kraftfull. A5 är samma processor som redan sitter i Ipad 2. Processorn ska enligt uppgift även hantera möjligheterna i kameran så man nu kan ha ansiktsigenkänning och enkelt få fokus där personerna i bilden finns. Ytterligare en sak som är ny i kameran är att den enligt Apple ska ha bättre automatisk vitbalans.
En stor del av nyheterna i Iphone 4S sitter i den nya versionen av iOS kallad iOS 5. Den finns i Iphone 4S från start och kan laddas ner till Iphone 4 och Iphone 3GS den 12 oktober. Röststyrningstjänsten blir dock exklusivt tillgänglig bara i Iphone 4S.
En ny app som Apple ska släppa heter Cards och gör att du i telefonen kan skapa gratulationskort som sedan skrivs ut och skickas som vanligt brev. Att skicka ett brev till Sverige på det här sättet ska kosta 5 dollar per brev.
Apple fick mycket kritik för antennen i Iphone 4 och den är nu omdesignad och ska enligt Apple ”smart” växla mellan två antenner för att skicka och ta emot. Iphone 4S klarar både GSM-standarden som vi använder i Sverige och cdma som används till exempel i USA, även om även de har gsm och 3G. Datahastigheten i Iphone 4S är 14,4 Mbit/s att jämföra med 7,2 som dagens Iphone 4 klarar.
Batteritiden ska tillåta 8 timmars prat i 3G -nätet och 14 timmar i 2G-nätet. Att surfa i 3G-nätet ska fungera 6 timmar och om du kör på Wifi ska det klara sig i 9 timmar. Videouppspelningen ska gå i 10 timmar och musik i 40.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar