söndag 21 juni 2009

Allt fler journalister kastas ur.

Taktiken i Iran verkar vara klar. Släng ut de flesta utländska medier, och se till att andra möjligheter saknas. Enligt uppgifter så stängdes det mobila nätet i Iran igår, men trots det hittar folk nya möjligheter att rapportera från Teheran.

Dem statiska medierna rapporterade igår om att en bomb sprängdes, men det är något som etablerade medierna inte kunnat bekräfta hel. BBS Sky News och CNN har tvingats lämna platsen, och inte fått fölängd visum för att kunna arbeta fritt.

I allra flesta krig eller inbördes krig är media ett viktigt vapen. Den som kontrollerar medierna har stor makt. Frågan är om det går att styra det hela, som man har kunnat tidigare. På 90-talet var det enklare, men idag är det många sajter som erbjuder möjlighet för privata personer att blogga och skriva om det som händer i Iran.

Jag tror att den kampen kommer folket att vinna, men som det ser ut på gatorna så har polisen naturligtvis ett stort övertag.

Detta är i första hand en sport och it sida/blogg, men jag kommer att fortsätta att skriva om andra nyheter, som jag tycker är intressanta.

Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar