tisdag 16 juni 2009

Brasilien vann i slutminuten

Fotboll, Confederations Cup, Brasilien v Egypten

Brasilien var illa ute mot Egypten i öppningsmatchen. Kaka öppnade målskyttet i den femte minuten. Egypten kvitterade fyra minuter senare genom Zidan. Brasilien tog på nytt ledningen i den 11:e minuten då Luis Fabiano nickskarvat in bollen i mål. Åtta minuter före halvtidsvilan nickade Juan in trean till brassarna på en hörna.

Brasilien la mer eller mindra av att spela i andra halvleken, och släppte Egypten in i matchen. På 52 sekunder i den andra halvleken gjorde Egypten både 2-3 och 3-3. I den 91:a minuten sköt Lucio mot mål, och en bollen räddades på mållinjen med hands. Domaren blåste för straff. Kaka sköt straffen långt förbi målvakten, som var nära att rädda.

I den andra matchen för dagen besegrade Italien USA. USA tog ledningen i matchen på en straff. I den 33:e minuten fick USA en man utvisad. I den 58:e minuten kvitterade Italien genom inhopparen Giuseppe Rossi. Rossi hade då varit på plan bara någon minut. En kvart senare sköt Daniele De Rossi 2-1 med ett lågt distansskott. På övertid spelade Andrea Pirlo fram Rossi som stötte in slutresultatet 3-1 till Italien.