onsdag 3 juni 2009

NHL: Pittsburgh reducerade

pittsburghjublar_final03

Pittsburgh vann den viktiga tredje matchen och håller liv i matchserien mot Detroit. Det blev 4-2 på hemmais efter en mäktig sista period. Hemmalaget började matchen bäst, och tog även ledningen i matchen genom Maxime Talbot. Detroit skulle kvittera tämligen omgående efter att Sergei Gonchar i en tilltrasslad situation framför Fleury styrde fram pucken till Henrik Zetterberg som gjorde sitt första mål i matchserien. Johan Franzén gav sedan Detrioit ledningen i numerära överläget. Kris Letang kvitterade för hemmalaget i samma spelform. Andra perioden var mållöst, trots att bortalaget hade stor spelövertag. I den tredje kom Pittsburgh ut som ett nytt lag, och satte press på gästerna. Sergei Gonchar gjorde 3-2, när Jonathan Ericsson satt i utvisningsbåset. Maxime Talbot satte sedan 4-2, och säkrade hemmaseger.