tisdag 23 juni 2009

Våldet fortsätter i Iran

Irandemonstranter

Enligt vissa källor fortsätter våldet även idag på Teherans gator. Flertal vittne säger att polisen slår så fort någon står still på gatan. Människor som går i en grupp separeras för att undvika folksamlingar. Den svenska frilansjournalisten Rashelle Tehrani säger att det är poliser överallt och polisen fortsätter att använda tårgas mot demonstranter.

Samtidigt har oppositionen utlyst en generalstrejk i protest mot regimen. Enligt obekräftade uppgifter är strejken noga förberedd av oppositionen. Uppmaningen att stanna hemma sprids på olika webbsidor. Titigare idag försökte 1000-tals människor att genomföra en minnesdemonstration för den dödade Neda, men polisen satte in tårgas och minst tiotal personer sägs ha gripits.

Vissa uppgifter tider på att regimen planerar att trappa upp våldet ännu mer. Enligt säkra källor planerar regimen att sätta in Revolutionsgardet, som är ett slags ideologisk elitstyrka inom den vanliga armén.

På måndagen publicerade Revolutionsgardet på sin officiella hemsida en varning om "revolutionära metoder" för att slå ner protesterna.

 

Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar