måndag 20 juli 2009

Allsvenskan: AIK hämtade upp 0-2 mot Gais

GAIS och AIK delade på poäng, och det efter att AIK hämtat upp 0-2 underläge. Den första halvleken var jämn spelmässigt, och målet kom i slutet av halvleken. GAIS tog ledningen i den 37:e minuter efter ett självmål. Gais kontrade, och Lundén spelade ut bollen till Lycén som från höger slog ett inlägg som touchade på Erik Johansson och ställde Örlund i AIK-målet. Två minuter senare ökade hemmalaget på till 2-0. Lycén på nästan exakt samma punkt fick bollen av Romarinho och slog ett bra inlägg som språngnickades av Pär Eriksson i mål.

AIK replikerade omgående, genom Martin Mutumba. Ett vänsterinlägg nickades rakt upp i samband med nickduell i straffområdet. Mutumba kom sedan dit med foten och vinklade in bollen vid bortre stolpen med en yttersida.

I den andra halvleken tog AIK över spelet, och pressade tillbaka GAIS. GAIS försvarade sig bra, och höll ledningen fram till den 77:e minuten. Då fick AIK en frispark. Ortiz slog en fin inåtskruvad frispark som nådde fram till Iván Óbolo som trots uppvaktning nickade bollen i mål.

Båda lagen hade sedan varsin bra chans att avgöra matchen.

AIK-s chans kom genom Bojan Djorcic som i slutet av matchen kom fri, men sköt rakt på Jankulovski i GAIS-målet. GAIS var nära att göra 3-2 i den 89:e minuten, men Romarinho sköt i utsidan av stolpen. Matchen slutade 2-2.