måndag 20 juli 2009

Allsvenskan: Jonas Henriksson sänkte Örebro

Häcken tog sin andra bortaseger för säsongen, när man besegrade Örebro med 1-3. Jonas Henriksson blev stormatchvinnare med sina tre mål.

Första målet gjorde Henriksson i den 17:e minuten. Häcken flyttade upp massor med folk på en frispark. Josef Karlsson sköt första skottet efter att bollen trillat ner till vänster i straffområdet. John Alvbåge släppte retur och Jonas Henriksson ficj öppet mål och satte den i nättaket.

Hemmalaget hade mycket boll och förde spelet, men hade svårt att skapa klara lägen. Häcken i sin tur var farliga på sina fasta lägen, och laget var mycket effektiva framför hemmamålet.

Med tre minuter kvar av den första halvleken gjorde Henriksson sitt och Häckens andra mål i matchen. Paulinho sköt överraskande från vänster sida då alla väntade sig ett inlägg. John Alvbåge räddade men släppte retur och Jonas Henriksson fick två chanser. På den andra försöket lyckades Henriksson få bollen över mållinjen.

Två minuter senare reducerade hemmalaget genom Roni Porokara. Magnus Kihlberg hittade fram till Roni Porokara som tog med sig bollen i farten. Han dribblade sig igenom Häckens båda mittbackar och avslutade högt till vänster om Christoffer Källqvist.

Även i den andra halvleken var det Örebro som förde spelet, men det var Häcken och Jonas Henriksson som gjorde målet. Paulinho hittade Erik Friberg i straffområdet. Han lyckades på något vis spela fram bollen mellan Tommy Wirtanens ben till Henriksson som tåpajade in 1-3.