tisdag 28 juli 2009

Allsvenskan: Äntligen seger för Malmö

Fotboll, Allsvenskan, Halmstad - Malmö Foto:Bildbyrån

Malmö tog efter många om och men sin första seger i Allsvenskan sedan den 10:e maj. Den första halvleken slutade 0-0 och lagen var ungefär jämnstarka. Närmast för hemmalaget var Tim Sparv som fick se sitt stenhårda distansskott räddas av Johan Dahlin och för bortalaget var Daniel Larsson nära att bli målskytt, men Magnus Bahne gjorde en snygg benparad.

I den andra halvleken var spelet andefattigt och det var en jättetavla som skulle spräcka nollan. Wilton Figueiredo lyfte en lös boll mot Magnus Bahne som helt oprovocerad tappade den, Jiloan Hamad höll sig framme och lade alert in bollen i öppet mål. Halmstad var sedan mycket nära att kvittera genom en nick från Emir Kujovic, men Dahlin gjorde en jätteräddning. Mot slutet på matchen kontrade den inbytte Agon Mehmeti in två mål och visade att han är en mycket bra avslutare om läget ges.

Malmö gick nu förbi Halmstad i tabellen och ökade avståndet till de tidigare så hotande nedflyttningsstrecken. Halmstad har i och med förlusten åtta raka matcher utan vinst och får börja snegla mot bottenstriden.