torsdag 16 juli 2009

Allsvenskan: Häcken vann på stopptid

Fotboll, allsvenskan, Häcken - Hammarby

Häcken var inte alls med i matchen under den första halvleken. Hammarby spelade i och för sig inte speciellt bra heller, men man var ändå det bättre laget och förde spelet och skapade några bra lägen.

I den andra halvleken startade Häcken bra, och skapade bland annat ett jätteläge genom Mathias Ranégie. Hammarby jämnade ut spelet i mitten av halvleken, men skapade få klara chanser.

Det såg ut som att bottenmötet skulle sluta 0-0, men då gjorde Häcken mål i slutet av matchen. I den 92:a minuten lyfte Paulinho in en frispark mot mål, Rami Shaaban boxade undan bollen men den gick rakt ut till Erik Friberg som direktsköt in 1-0. Efter det så lyfte Hammarby upp hela laget, och då kontrade Häcken in 2-0. Jonas Henriksson fick bollen på högersidan inne i Hammarbys straffområde och slog bollen in mot mitten, Chibuike John styrde den vidare till Paulinho som dunkade in 2-0 via ribban.

För Häcken väntar nu match mot Örebro SK, medan Hammarby tar sig an bottenlaget Örgryte först på Söderstadion och sedan på Gamla Ullevi så det är nya viktiga poäng som står på spel i bottenstriden.