lördag 11 juli 2009

Allsvenskan: Kalmar krossade Djurgården

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - Djurgården

Förra året föll Djurgården mot Kalmar på bortaplan med 1-5. Idag blev det 1-6. Hemmalaget Kalmar inledde matchen bäst, och i den 9:e minuten knorrade Rasmus Elm in en frispark. Elm sköt frisparken över muren och via stolpen in i mål. Kalmar var det klart det bättre laget, och skapade en hel del chanser, men det var Djurgården som gjorde nästa mål.

I den 36:e minuten kontrade Djurgården genom Daniel Sjölund som drev upp bollen upp på offensiv planhalva innan han spelade fram Mattias Jonsson som chippade bollen över Wastå i målet.

1-1 var resultatet i halvtid. Matchbilden jämnade ut sig efter 1-1-målet och inför den andra halvleken kändes matchen öppen.

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - DjurgårdenFOTO:Bildbyrån

Det blev dock aldrig spännande i den andra halvleken. Djurgården började för visso ganska bra, men i den 53:e minuten tog Kalmar ledningen på nytt. Efter en hörnvariant hamnade bollen hos Rasmus Elm som klippte till på Volley. Pa Dembo Touray i målet var chanslös. Efter det tog hemmalaget över matchen. Tre minuter efter 2-1 ökade Kalmar på till 3-1. Tobias Eriksson fick bollen vid straffområdets gränsen och pangade in trean. Efter det var Djurgården ett slaget lag.

I den 63:e minuten nickade David Elm 4-1 efter fint vänsterinlägg från Mendes. I slutet av matchen gjorde Kalmar ytligare två mål. Tobias Eriksson gjorde 5-1 med tre minuter kvar, och Abiola Dauda satte slutresultatet i den 89:e minuten.

Kalmar fick där med en rejäl dos av gott självförtroende inför stundande Champions League-kval på onsdag borta mot det ungerska laget Debrecen. Djurgården får däremot ett rejält stukat självförtroende efter att det senast såg positivt ut efter vinst mot Helsingborg men här togs allt det positiva ifrån dem den sista halvtimmen.