torsdag 23 juli 2009

Helsingborg vidare

Helsingborg hade 2-1 med sig från mötet i Georgien - ett mycket bra utgångsläge inför kvällens möte på Olympia. Men gästerna hade långt ifrån tänkt att ge upp utan kamp.
Den första halvleken bjöd på mycket kamp, och få klara mål chanser. I den 29:e minuten nådde en djupledspassning fram till Jaba Dvali som kallt placerade in 1-0 bakom utusande Pär Hansson. Bara tre minuter senare fick Nikoloz Gelashvili bollen på vänsterkanten, vandrade in i planen och skickade in 2-0 via stolpen med ett mäktigt distansskott.
Efter det jagade hemmalaget ett mål, som skulle ta matchen till förläggning. Helsingborg hade mycket boll, men laget hade svårt att skapa klara målchanser. I slutet av den första halvleken fick Rene Makondele ett bra läge, men han sköt över.

I den andra halvleken var hemmalagets spel fantasilöst, och anfallen tog slut på den sista tredje delen.
Först tio minuter från slutet började Helsingborg att skapa chanser.
Rasmus Jönsson dribblade sig fri, men målvakten Zurab Mamaladze svarade för en fantastisk reflexräddning. Kort senare nickade Henrik Larsson ner bollen till Olafur Skulason som föll och ropade efter straff - men domaren viftade avvärjande.
I den 93:e minuten lyckades hemmalaget att reducera. Henrik Larsson skarvade ner ett inlägg, och Joel Ekstrand satte bollen i nät. Där med gick matchen till förläggning.
Tio minuter in i förläggningen spelade Larsson fram Erik Sundin som slängde sig fram och slog in 2-2. Det blev även slutresultatet i matchen.
I nästa omgång mötet Helsingborg FK Sarajevo.
Sarajevo som jag växte upp med och det ska bli spännande att se matchen.