måndag 6 juli 2009

Oavgjort mellan Örebro och AIK

AIK:s omstart borta mot Örebro SK slutade med det oavgjorda resultatet 1-1. En första halvlek som spelmässigt ägdes av ÖSK byttes mot en andra halvlek med ombytta roller. Dessutom fick Dulee Johnson göra nygammal premiär i svartgula färger på Behrn Arenas konstgräs.
-Jag tycker vi gör en av våra bästa halvlekar i andra halvlek. Vi har bra passningsspel på motståndarnas planhalva och ett tryck jag känner mig väldigt glad och stolt över, säger Mikael Stahre.

Den första halvleken präglades av ett presstarkt ÖSK som krympte AIK:s ytor. Örebrolaget var ständigt i numerärt överläge kring bollen, bröt AIK:s få initiativ högt upp i banan och kunde snabbt ställa om spelet.
Från mittplan kom de offensiva attackerna omväxlande i form av djupledsbollar mellan AIK:s inner- och ytterbackar samt i form av en mycket kompetent Roni Porokara, som utmanade med både spetsiga inlägg och inbrytningar centralt. Trenden blev än tydligare då Markus Johnson, på grund av en bristning i vaden, tvingades till byte redan i matchens femtonde minut. Inbytte Walid Atta fick flera gånger se sig överspelad, eller som Mikael Stahre sammanfattade det:
-När vi tvingas till vårt byte på Markus Johnson blir det kanske lite för roligt för Porokara ute på kanten.

 

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar