lördag 8 augusti 2009

Äntligen seger för MFF

Malmö vann skånederbyt borta mot Trelleborg med 0-2 efter att ha haft full kontroll på tillställningen. Tempot var högt uppskruvat i början av matchen på ett varmt och soldränkt Vångavallen och de tog verkligen på spelarnas krafter. Wilton Figueiredo gav Malmö ledningen i den 9:e minuten och efter en halvtimmes spel sjönk tempot markant där dock närkampsspelet fortsatte att vara tufft.

I den andra halvleken så hände det inte så mycket - mest att Malmö spelade ut Trelleborg som inte hade många anfall i jakt på en kvittering. I stället avgjorde Daniel Andersson från elva meter i den 83:e minuten efter att den nyss inbytte Agon Mehmeti gjorts ned i straffområdet. Skönt för Malmö att fått igång målproduktionen igen men mindre skönt för Trelleborg som ser denna match som den största på året.