lördag 8 augusti 2009

Knapp seger för Borussia Dortmund

Borussia Dortmund hade för all del bollen mest, men det tog ett tag innan man kunde skapa några större farligheter mot det försiktiga bortalaget. Första chansen hade Barrios, som efter att ha gått förbi en försvarare sköt ur en ganska snäv vinkel, ett skott som Mondragon räddade till hörna.

Riktigt farligt blev det på en hörna efter en kvart. Neven Subotic kom högst och satte till pannan, men Mondragon lyckades hålla fast bollen på mållinjen. Några minuter senare var det åter Subotic som stod för en farlighet, denna gång på frispark från cirka 25 meter. Mondragon räddade till hörna.

Den första halvleken blev mållöst.

Det blev bättre fart på Dortmunds spel bättre. Redan i början av andra halvlek skapades ett par heta chanser. Först nickade Barrios just över bortre krysset, och ett par minuter senare tog han ner bollen, som gick till Sahin, men dennes halvvolleyskott tippades undan av Mondragon.

I den 75:e minuten kom så matchens enda mål. Hajnal slog in en frispark från vänsterkanten, Tinga skarvade den vidare vid första stolpen, och framför mål stod Köln-försvararen Matip och skarvade in den i eget mål.

Köln lyckades egentligen inte skapa någon farlig kvitteringschans, och därmed vann Borussia Dortmund premiären med 1-0.