lördag 22 augusti 2009

Pato och Ronaldinho bakom Milans seger

Alexandre Pato blev stor matchvinnare när Milan besegrade Siena på bortaplan med 2-1. Brassen satte båda målen, och Ronaldinho svarade för båda framspelningarna.

Siena började dock första fem minuterna mycket bra, och pressade tillbaka Milan i inledningen. Siena skapade dock inga klara lägen. Efter sex- sju minuter kom Milan in i matchen och började skapa chanser.
I den 19:e minuten spelade Ronaldinho fram Jakukovski som kom fri med målvakten, men lyckades inte chippa över bollen.
Ronaldinho som har fått mycket kritik av både tränaren Leonardo och
fansen var på lysande spelhumör.
Tre minuter senare slog Ronaldinho en frispark, som Pato nickskarvade i mål. Målet blev dock bortdömd för offside.
Milan fortsatte att pressa på, och i den 29:e minuten tog man
ledningen. Ronaldinho frispelade Pato sol via målvakten satte dit
ettan.
I den 33:e minuten kvitterade hemmalaget lite överraskande. Efter ett skott från Joralim gick bollen via Milans målvakt Storari ut till en
fistående Ghezzai. Ghezzai skickade in kvitteringen i det öppna
målet.
1-1 stod sig halvleken ut.
Två minuter in i den andra halvleken tog Milan ledningen. Ronaldinho
spelade ut bollen till Flamini, som osjälviskt spelade in bollen till
Pato. Pato stötte in bollen i det öppna målet.
Milan var det bättre laget i den andra halvleken. I den 68:e miniuten
var Ronaldinho mycket nära att öka på 3-1. Ronaldinho fick på en
cykelspark som såg ut att gå in i mål, men i sista stunden räddade
Curci.
Med tre minuter kvar var Pato nära att göra hattrick, efter fin
framspelning av Ronaldinho. Patos skott gick dock strax utanför.

Milans anfallsspel såg bra ut under hela matchen, men i det egna straffområdet hade laget en del problem. Ronaldinho var på lysande spelhumör och låg bakom många fina anfall för Milan.