lördag 22 augusti 2009

Storseger för United

Manchester Utd visade tidigare idag mästartakter från förra säsongen. Det blev seger för United på bortaplan mot Wigan med hela 5-0. Regerande mästarna skapade massvis med chanser i den första halvleken, men fick inte in bollen.

Målskyttet kom igång istället i den andra halvleken. I den 55:e minuten skickade Valencia in ett svepande högerinlägg som nickade in i vänsterkrysset av Wayne Rooney. Två minuter senare ökade mästarna på till 2-0. Scholes hittade Berbatov i djupet och bulgaren lobbade bollen över en utrusande Kirkland med första tillslaget. Berbatov skickade sedan bollen i mål med ett halvvolleyskott som slinker in i vänsterkrysset.

Wigan hade inte mycket att sätta emot. Både laget och publiken gav upp när Rooney skickade in 3-0 i den 64:e minuten.

I slutet av matchen gjorde Manchester två mål till. Det första kom i den 84:e minuten. Nani hittade Owen i djupet. Owen gick åt vänster i straffområdet och lyfte bollen över både en glidtacklande back och målvakten Kirkland.

På stopptid skruvade Nani in en frispark, och fastställde där med slutresultatet.