fredag 7 augusti 2009

Wolfsburgh vann i premiären

De regerande mästarna Wolfsburg tog emot Stuttgart i premiären av
Bundesligan.
I den 16:e minuten skapade Stuttgart första chans. Podrebnjak spelade in bollen som Khedira nickade. Bollen dansade på mållinjen, men räddades av målvakten.
Hemmalagets första chans kom i den 19:e minuten då Džeko kom igenom. Lehman i Stuttgart-målet gjorde en fantastiskt räddning. Den första halvleken var jämn spelmässigt. Det var bra tempo och båda lagen bjöd på hård spel på mitten. I den 26:e minuten hade Stuttgart en bra chans när Podrebnjak nickade, men rakt på målvakten. Även hemmalaget hade möjligheter att ta ledningen i matchen. I den 34;e minuten spelade Džeko fram Grafite som sköt, men Lehman räddade. Halvlekens sista chans fick Džeko, men hans skott smet en bit över ribban.
Den första halvleken slutade mållöst.

I den andra halvleken tog hemmalaget över spelet, men det var Stuttgart som skapade hetaste chansen. I den 63:e minuten fick Gebhardt på ett bra skott, men målvakten räddade. Sju minuter senare kom matchens första mål. Det var mästarna som genom Misimović tog ledningen. Misimović fick bollen vid straffområdet, och han placerade mycket snyggt bollen förbi Lehman.
I den 75:e minuten hade Stuttgart ett bra kvitteringschans, när Elson da Silva sköt, men Wolfsburgs målvakt räddade. Med åtta minuter kvar kom Grafite igenom för hemmalaget, och placerade in 2-0. Resten av halvleken bjöd inte på några klara målchanser. Märstarlaget vann där med premiären, och sett till andra halvleken var seger rättvis.