tisdag 15 september 2009

Anelka sänkte Porto

Matchen drog igång i högt tempo från start. Chelsea skapade ett bra tryck mot gästerna och visade prov på vägvinnade passningsspel och högt bolltempo.Matchen drog igång i högt tempo från start. Chelsea skapade ett bra tryck mot gästerna och visade prov på vägvinnade passningsspel och högt bolltempo.

I 48:e minuten gjorde Anelka 1-0 till Chelsea. Kalou stod för framspelningen och Anekla avancerade in i straffområdet, sköt på målvakten som lämnade retur och Anelka kunde själv storma fram och slå in bollen ur en snäv vinkel.

Chelsea trummade på med sitt snabba passningsspel. Ballack satte Kalou i ett fint läge där ivoryanen i stort sett ohotad kunde knalla in i Portos straffområde men Kalou sölade med avslutet och chansen passerade. Minuten därpå hann Cole upp en boll precis nere vid Portos kortsida. Ashely fick på ett mäktigt inlägg som Malouda mötte med pannan, men nicken gick tätt utanför. Kalou hade en jättechans framspelad av Ivanovic i den 58:e minuten, men nicken räddades förtjänstfullt av Helton i Portomålet. En fin öppning av andra halvlek av Chelsea.
Porto lyfte efterhand spelet och bollinnehavet utjämnades något. Attackerna kom allt tätare från gästerna och Chelseas press mattades efterhand. Petr Cech och framförallt Carvalho gjorde storartade insatser i denna matchsekvens och fredade Chelsea mål. Ancelotti bytte med knappa kvarten kvar ut Kalou och satte in Belletti. Porto pressade sig allt närmare Chelseas mål hade stundtals helt initiativet i matchen. Chelsea såg plötsligt avvaktande ut och fick ägna sig åt att slå undan bollarna. Porto jagade på bra mot slutet och var vid några tillfällen nära att kvittera, men Chelsea höll undan och vann matchen med 1-0.