tisdag 15 september 2009

Åtvidaberg besegrade Assyriska

Åtvidaberg tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden, när man tidigare ikväll besegrade Assyriska på hemmaplan. Åtvidaberg saknade fyra spelare inför kvällens match. Daniel Hallingström och Christoffer Karlsson var avstängda. Kristian Bergström skadade sig i derbyt mot Norrköping, och missade kvällens match. På uppvärmningen innan matchen tvingade även Johan Niklasson lämna återbud. Förutsättningarna var inte det bästa, men som Daniel Wiklund sade inför matchen.

Det är bara att gilla läget, och visst gillade killarna läget. Bruno Marinho kom in på mitten, och Emil Herge fick förtroende från start. Daniel Wiklund tvingades att byta även spelsystem, och satsade på 4-2-2 istället för tidigare 4-3-2-1. Oscar Möller och Viktor Prodell fick börja på topp. I backlinjen fick Eric Jagholm-Melin ta platsen till höger. Alberis da Silva och Erik Moberg bildade mittlåset.

Matchen inleddes ganska avvaktade från båda lagen. Första farlighet kom i den 10:e minuten. Åtvidaberg Bruno Marinho slarvade med bollen på mitten. Bollen gick ut till Nahir Basara, som från bra läge sköt utanför.

Allteftersom tog hemmalaget över spelet, och skapade tre-fyra vassa lägen innan halvleken var över. I den 15:e minuten sköt Haris Radetinać ett bra skott. Assyriskas målvakt Oscar Berglund gjorde bra räddning, och på returen fick Viktor Prodell öppet mål. Berglund hann dock tillbaka, och gjorde ännu en fin räddning.

Assyriska skapade inte mycket, men i den 24:e minuten hade Basara en bra frispark, som Henrik Gustavsson räddade. Tio minuter senare bjöd hemmalaget på ett fint anfall. Haris Radetinać spelade fram Oscar Möller, som i sin tur frispelade Marinho. Berglund i målet kom bra ut, och Marinho sköt utanför. I anfallet efter fick Prodell ett nytt läge, men återigen stod Berglund i vägen.

Åtvidaberg spelade bra under sista halvtimme i den första halvleken, och man märkte inte mycket av att nyckelspelarna saknades. Emil Herge och Jangholm-Melin var mycket bra under hela matchen. Alberis da Silva förlorade knappt en närkamp under hela matchen.

I den 45:e minuten frispelade Marinho, Pontus Karlsson. Karlsson kom helt fri med Berglund, där den sistnämnde gjorde en kanon räddning på Karlssons skott.

0-0 i halvtid var nog gästerna mycket nöjda med. Andra halvleken bjöd på mycket chansspel, och få klara målchanser. Åtvidabergs spelare tog nästan helt slut under den sista halvtimmen. Wiklund tvingades byta ut Jangholm-Melin, som var trött. Haris Radetinać fick då spela som högerback, och gjorde det ganska bra. Dejan Došlić kom in på Radetinaćs plats.

Lagen skapade två bra lägen. Åtvidabergs kom i den 60:e minuten då Viktor Prodell spelade in bollen mot bortre stolpen. Oscar Möller kom lite försent och det chansen rann ut i sanden.

Med tio minuter kvar av matchen var gästerna nära att ta ledningen, när Tiago Pereira sköt utanför.

Det såg ut att matchen skulle sluta 0-0, men i den 93:e minuten avgjorde hemmalaget. Viktor Prodell fick med sig bollen, och slog ett bra inlägg. Inne i straffområdet dök Oscar Möller upp, och nickade in segermålet.

Åtvidaberg vinner rättvist, med tanke på att laget skapade tre-fyra jätte lägen i den första halvleken. En mycket stark insats av Åtvidaberg som saknade fyra tongivande spelare.

Nästa match för Åtvidaberg är redan på söndag, då man på bortaplan möter trean Sundsvall. Åtvidaberg har en poäng mer än Sundsvall.