onsdag 9 september 2009

Bosnien tog ett steg närmare VM

Bosnien tog stort steg mot Play Off till VM. Tidigare idag spelade man 1-1 på hemmaplan mot Turkiet. Gästande Turkiet tog ledningen redan i den 4:e minuten. Emre fick bollen efter en tilltrasslad situation. Emre fick på en tå, och överlistade Supić i målet.

Matchen bjöd på mycket bra spel, och högt tempo. I den 25:e minuten fick hemmalaget en frispark. Sejad Salihović sköt frisparken över muren och rakt upp i krysset. Skottet kom från ca 30-meter. Båda lagen skapade sedan chanser. I den andra halvleken satsade Turkiet allt mer framåt. Laget log fyra poäng efter Bosnien inför kvällens match. Turkiets press öppnade för Bosniska kontringar, men de bosniska spelarna var för heta och ivriga och sprang många gånger i offside. Närmast mål för Bosnien Var Eldin Džeko och Muslimović. Turkiet hade med tre minuter en boll i stolpen.

Matchen slutade där med 1-1, och det är fördel Bosnien i kampen om andra platsen.