onsdag 9 september 2009

Sjölund borta resten av säsongen

Här kommer nästa tunga smäll för Djurgården: Daniel Sjölund är skadad och missar resten av säsongen. "Det är såklart tråkigt. Daniel är en väldigt duktig spelare som betytt mycket för oss under säsongen", säger tränaren Andrée Jaglertz till eurosport.se.

Sjölund byttes in med dryga kvarten kvar av Finlands landskamp mot Azerbajdzjan i lördags. Tio minuter senare tvingades han kliva av han med smärtor i knäet. På onsdagen kom domen: ett muskelfäste i underbenet är delvis släppt. Mittfältaren tvingas till operation och blir borta i tolv veckor.

- Det är såklart tråkigt. Daniel är en väldigt duktig spelare som betytt mycket för oss under säsongen, säger Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz till eurosport.se.

- Men samtidigt är skador och avstängningar ingenting man kan göra någonting åt. Nu gäller det att andra spelare kliver fram och tar ett större ansvar i stället.

Djurgården ligger för närvarande på nedflyttningsplats i Allsvenskan med nio omgångar kvar att spela. Sedan tidigare saknar Stockholmsklubben både Johan Oremo och Mattias Jonson.

- Men jag kan inte tänka på vilka spelare som saknas utan måste tänka på de som finns. Vi kommer att göra allt för att klara oss kvar, och jag tror vi klarar det. Det finns bara ett sätt och det är att fortsätta jobba hårt, säger Jeglertz.

Sjölund själv är givetvis knäckt över beskedet.

- Det känns för jävligt, men det är en del av fotbollen, säger han till dif.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar