torsdag 3 september 2009

Fisichella till Ferrari

Nu är det klart. Trots andraplatsen på SPA väljer Force India att släppa Giancarlo Fisichella till Ferrari för resten av säsongen. "Vi ska inte stå ivägen för honom när han får en sån här chans", säger Force Indias teamchef Vijay Mallya i ett pressmeddelande.

Nu har Ferrari till slut hittat en varaktig lösning på problemet om vem som ska ersätta Felipe Massa under resten av året.

På torsdagseftermiddagen släppte Force India ett pressmeddelande där man bekräftade att veteranen Giancarlo Fisichella släpps till det italienska teamet för resten av säsongen.

- Giancarlo och hans manager kom till mig igår med ett förslag från Ferrari. Alla italienska förare drömmer om att någon gång få köra för Ferrari, och Giancarlo är inget undantag. Ingen ska stå ivägen för det här, säger Force Indias stallchef Vijay Mallya.

Fisichella har de senaste månaderna ryktats vara på väg bort från det indiska stallet trots att han presterat kraftigt förbättrade resultat den senaste tiden. På belgiska SPA i förra helgen slutade han högst oväntat på andra plats bakom Ferraris Kimi Räikkönen.

- Jag är oerhört tacksam för att Vijay Mallya gett mig chansen att få köra för Ferrari. Det är något som jag alltid har velat göra, säger Fisichella i ett pressmeddelande.

KÄLLA: Eurosport.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar