torsdag 8 oktober 2009

Elmander spelklar mot Danmark

Fotboll, VM-kval, Malta - Sverige A

Foto:Bildbyrån

Landslaget får högst oväntat förstärkning inför ödesmatchen mot Danmark.Sent på onsdagskvällen kom beskedet - Johan Elmander ansluter till landslaget.

En lårskada såg ut att hålla Johan Elmander borta från de två avslutande VM-kvalmatcherna mot Danmark respektive Albanien. Förbundskapten Lars Lagerbäck har dock valt att hålla dörren öppen in i det sista. På torsdagen gav det utdelning.

"Bedömningen är nu att han är återställd och kan gå i fotbollsträning på fredag. Det är givetvis positivt att vi kan få in Johan till truppen inför de två avslutande kvalmatcherna", säger Lars Lagerbäck i ett pressmeddelande.

Elmander har rehabiliteringstränat i Bolton och successivt kunnat öka belastningen.
Svenskarna tränar på torsdagen på Råsunda men Elmander ansluter till laget först i Köpenhamn på fredag och ska enligt landslaget kunna delta i fredagskvällens träning på matcharenan Parken.
Däremot är inte Petter Hansson inte återställd från sin vadskada.


- Jag kunde inte ens jogga i dag. Det kan man lugnt säga. Det är nog för sent redan, säger han till TV 4 Fotbollskanalen om chansen att kunna vara med mot Danmark.

I övrigt var alla spelare friska och med på onsdagens träning. Det lugnade beskedet kunde fotbollslandslaget förbundskapten Lars Lagerbäck ge på onsdagen.
Zlatan Ibrahimovics svullna fot, Kim Källströms ömmande knä och Samuel Holméns krånglande vad hindrade ingen av dem att delta i onsdagens träningspass på Stockholms Stadion.


- Alla har tränat i 90 minuter. Inga problem, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.


Onsdagens träning var stängd för allmänheten och medierna, då Lagerbäck inte vill att det danska lägret ska få reda på vad svenskarna prioriterar under passen i Stockholm.


- Vi har tittat lite på vårt försvarsspel, avslöjade ändå förbundskaptenen.


Även torsdagens pass på Råsunda kommer att ske innanför stängda dörrar.

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar