tisdag 6 oktober 2009

Oavgjort för Aston VIlla

Richard Dunne var på vippen att avgöra mötet mellan Aston Villa och Manchester City.

Måndagskvällens möte på Villa Park var speciellt för framförallt två spelare: Richard Dunne, mångårig lagkapten i City, nu i Villa och Villas förre kapten Gareth Barry nu i Manchester Citys tröja.

Av de två spelarna var det framförallt Dunne som märktes och en kvart in i matchen spräckte han målnollan. Dunne kom upp perfekt på en hörna från Stephen Warnock och knoppade in bollen i mål. Mittbacken vägrade därefter fira målet av respekt mot sina forna supportrar.

Villa var det bättre laget i första halvleken, men att Dunnes mål blev halvlekens enda var något märkligt då båda lagen hade gott om möjligheter att öka på.

Den andra halvleken var den första lik i det att tempot var högt och klassen bra, men även här fick vi bara se ett mål.

Efter 20 minuter ställde City om blixtsnabbt och avslutades med att Emmanuel Adebayor hittade Craig Bellamy som kunde trycka in kvitteringen från nära håll. Anfallarnas prestation i all ära, men målet regissör var Stephen Ireland.

Som sagt blev det inte fler mål, och 1-1 var rättvist i det att lagen var jämnbördiga - dock har 2-2 eller kanske till och med 3-3 speglat matchen bättre.