lördag 24 september 2011

Mjällby seger hjälpte HIF

Efter fyra raka matcher utan seger tog Mjällby ett stort steg mot nytt allsvenskt kontrakt när Elfsborg besegrades på Strandvallen med 2-1 (1-0).

Samtidigt spelade Elfsborg förmodligen bort sina guldchanser.
Frånsett de första minuterna av matchen satte inte Elfsborg den press på motståndarförsvaret som är vanlig. Mjällby fick i lugn och ro bygga upp sina anfall och det var också Blekingelaget som kom att dominera den första halvleken.
Efter ett par farliga inlägg mot luftstarka paret Marcus Ekenberg och Pär Eriksson kom helt välförtjänt ett ledningsmål. Men, det var ingen av de vanliga målskyttarna i Mjällby som nätade.
Efter ett mönsteranfall där William Leandersson och David Löfquist spelade sig igenom Elfsborgs högerförsvar kom ett inlägg som Pär Eriksson släppte, och bakom honom dök defensive mittfältaren Daniel Nilsson upp och satte bollen stenhårt i nättaket.
Den Elfsborgsanstormning som väntades efter paus kom aldrig, utan i stället fortsatte Mjällby att dominera.
Marcus Ekenberg hade först en boll inne som blev bortdömd för offside, men bara några minuter senare kom 2-0 från Ekenberg som blev snyggt framspelad av David Löfquist. Stefan Ishizaki reducerade på straff med kvarten kvar.
I och med tabelltvåan Elfsborgs förlust finns en teoretisk möjlighet att Helsingborg blir svenska mästare på söndagen.