lördag 24 september 2011

Tre viktiga poäng för Djurgården

Födelsedagsbarn, tvåmålsskytt och matchhjälte.
Sebastian Rajalakso hade en lyckad fredagskväll när Djurgården slog Kalmar med 2-1.
Djurgårdens vänstermittfältare Sebastian Rajalakso var direkt på hugget på sin 23:e födelsedag. Redan i femte minuten spelade han fram Nicolaj Agger till första heta målchansen på Stockholms stadion.
Det gick ännu bättre när Rajalakso tog på sig rollen som avslutare.
I 26:e minuten stormade Mattias Jonson, som ersatte avstängde derbyhjälten Kennedy Igboananike i startelvan, fram på högerkanten och slog ett hårt inlägg som Rajalakso språngskallade in bakom Petter Wastå.
Djurgården ledde rättvist i halvtid, men matchen såg ut att rinna laget ur händerna under några olyckliga minuter efter paus.
Först rullade Kalmars Johan Bertilsson behärskat in 1-1 i 54:e minuten, och bara två minuter senare visades Nicolaj Agger ut efter att ha filmat till sig sitt andra gula kort.
Men det stoppade inte hemmalaget och Rajalakso. I 62:a minuten forcerade han in ett nytt ledningsmål - på retur efter ett tungt skott från högerbacken Peter Nymann.
Djurgården tog nu tredje raka allsvenska segern, klättrade till elfte plats och är på allt fastare mark i bottenstriden. Skadedrabbade och bortasvaga Kalmar är kvar i tabellens ingenmansland, och får sikta in sig på att vinna svenska cupen om man ska få spela i Europa nästa år.