lördag 8 oktober 2011

Ny förlust för Rangers

Han har blivit hyllad hemma i Göteborg och bejublad i Stockholm. Men när Henrik Lundqvist återvänder till New York efter en oförglömlig hockeyresa är det med två förluster - Anaheim vann med 2-1 mot Rangers efter straffar.

I fredags kväll blev det en poäng mot Los Angeles Kings efter förlust med 2-3 efter förlängning. På lördagen blev det en ny poäng, men också en ny förlust - efter straffar.
Henrik Lundqvist räddade tre av fyra straffar - men klarade inte Bobby Ryans halvträff.
Rangers missade alla sina fyra straffar.
"Henke" gjorde en strålande match på nytt inför fullsatta läktare i Globen, där bland annat fotbollslandslaget med Zlatan Ibrahimovic i spetsen kopplade av efter den nödvändiga segern över Finland i Helsingfors.
Storpubliken jublade bland annat efter en fenomenal räddning av "kung Henrik" i början på andra perioden. Två snabba Anaheimpassningar friställde Bobby Ryan men efter en blixtsnabb sidledsförflyttning rånade 29-åringen motståndarna på ett mål.
Han fick till och med ta till fotbollstakter när han nickade undan ett skott från Brandon McMillan, men Lundqvists heoriska insats hjälpte inte till seger.
Rangers såg länge ut att kamma noll - men med bara 2.15 kvar lyckades 82-miljonersmannen Brad Richards, som inte synts till mycket dessförinnan, kvittera och ta matchen till förlängning och straffar. Andrew Cogliano gjorde 1-0 från nära håll i första perioden.
Backen Tim Erixon, som debuterade i fredags kväll, spelade på nytt knappt 13 minuter i en match där utvisningar duggade tätt och publiken bjöds på två slagsmål.
Henrik Lundqvist fick ett minne i livet i Sverige med hyllningarna i Göteborg som höjdpunkt. Men sportsligt var två NHL-förluster inget att minnas.